Din rubrik

Hustru Karin

Det här är jag

Lars Jonsson heter jag. Bor tillsammans med min fru Karin i byn Huljen utanför Sundsvall. Jag är och har alltid varit en samlare. Det är det denna sida huvudsakligen handlar om.  Det började med att vi i mitt barndomshem hade en bunt stenkakor. Dessa väckte tidigt min vurm för musik. Jag spelade dem på en gammal radiogrammofon tills de nästan inte fanns några spår kvar på dem. Men dom satte sina spår skulle man kunna säga. Samlarintresset kom så sakteliga igång och med åren har den ursprungliga bunten växt och blivit åtskilliga tusen skivor av alla de sorter. Allt från enkelsidiga Zonophoneskivor med tidigt 1900-tals inspelningar av bondkomiker, byggdemålstalare och tyska militärorkestrar till Amerikansk jazzmusik från 20-talet och framåt. Däremellan finns ALLT, och då menar jag verkligen ALLT. Min avsikt är att så småningom bringa en viss reda i det musikaliska kaoset. När det blir står idag skrivet i stjärnorna, men ändå visionen finns där.

Mitt andra stora samlarfält är Transistorradio från det tidiga 50-talet då de första dök upp på marknaden till 60-talets slut. Det finns idag ca 600 st i min samling av alla sorter från de små tidiga s.k Boys Radios med 2 transistorer till läderklädda skönheter som AGA, Stella, Radiola och allt vad de hette. Detta tillsammans med ett antal radiogramofoner från 50-talet och en icke oansenlig samling View-Master 3D betraktningsapparater och därtill hörande bildskivor gör att mitt lilla "musúm" på knappt 20 kvadratmeter är full så in i bänken. Man får backa in och smyga sig ut.

Radiosamlaren himself i vinterlandskapet

Här bor vi

Det här är huset vi bor i. Det är ursprungligen ett gammalt torpställe. Det ligger vackert vid Huljensjöns östra strand.